Wat is Voice Marker?

Voice Marker is een Nederlandstalig taalmodel, speciaal ontworpen om verbanden in Nederlandse tekst beter te begrijpen. Hiermee is Voice Marker in staat de belangrijkste inhoud in bijvoorbeeld een artikel te markeren. Net zoals een markeerstift markeert Voice Marker zinnen die het meest belangrijk zijn. Kortom: Voice Marker kan tekst diepgaand analyseren en samenvatten.

taalmodel

Nederlands taalmodel

Voice Marker's technologie analyseert tekst met regels vanuit de taalwetenschap, linguïstiek genaamd. Met gespecialiseerde algoritmes voor de Nederlandse taal analyseert Voice Marker voorwerpen, acties, communicatierichting, ontkenning, bezit en tal van andere facetten in taal die essentieel zijn voor het begrijpen van tekst. Cornelistools B.V. is gespecialiseerd in NLP en NLU voor de Nederlandse taal.

SEO

Diepgaande SEO

Door de vooruitgang en toepassing van AI in zoekmachines, verandert het veld van publishing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) enorm. Om te achterhalen of jouw content daadwerkelijk goed gaat scoren in een zoekmachine die van AI-modellen gebruikmaakt heb je voordeel bij tools die jou diepgaande informatie kunnen geven over hoe jouw content door dergelijke taalmodellen wordt gezien. Met behulp van Voice Marker automatiseren we dit proces en helpen wij jou low-quality content op je site op te sporen en aan te pakken.

SEO

Gestuurde samenvattingen

Veel samenvattingstechnologieën m.b.v. AI zijn transformatie-machines waar tekst zonder uitleg wordt omgezet. Maar deze stille transformatie brengt ook beperkingen met zich mee. In veel use-cases is betrouwbaarheid en transparantie juist van essentieel belang, zeker in domeinen als nieuws en zorg. Hoe controleer ik bijvoorbeeld of een samenvatting daadwerkelijk de belangrijkste punten uit de brontekst bevat? Kan ik überhaupt de samenvatting sturen? Dit is waar Voice Marker in beeld komt.


Voice Marker

Haal meer uit je content

Zit jij met enorme hoeveelheden content, kennisbanken en databases, maar vraag je je af hoe je dit in bijvoorbeeld een chatbot of voice-assistent krijgt zonder maandenlang content te hoeven herschrijven? Ofwel: Hoe kan je je bestaande content beter hergebruiken in settings waar dezelfde maar korte en bondige antwoorden zijn vereist? En wil je redacties ondersteunen in het versnellen van contentproductie en helpen betere antwoorden voor zoekmachines te schrijven? Misschien is Voice Marker dan zeker iets voor jou!


Explainable AI

Open de AI-blackbox

Voice Marker valt in de categorie van zogeheten explainable AI-systemen ofwel uitlegbare algoritmes waaraan we kunnen achterhalen hoe een machine tot een antwoord is gekomen. Hiermee kunnen we op een inzichtelijk niveau achterhalen hoe machines jouw content interpreteren, optimalisaties uitvoeren en problemen oplossen.

Demo

Voice Marker is een universeel taalmodel en kan o.a. helpen met het inkorten van teksten, zoekmachineoptimalisatie, tekstanalyse en automatische annotatie en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Hieronder hebben we twee voorbeelden gemaakt waarin Voice Marker-technologie wordt ingezet. In voorbeeld 1 korten we automatisch nieuwsberichten in. Voorbeeld 2 zoekt automatisch een relevant stukje tekst in willekeurige webpagina's en leest deze voor.

Voorbeeld 1 Voorbeeld 2

Automatisch samenvatten

Maak van je content snel en gemakkelijk een kortere versie.

Digitale Assistenten

Transformeer je bestaande content snel en effectief naar conversationele bots.

Diepgaande SEO

Verbeter je content in het geven van antwoorden en stuur op potentieel meer automatische samenvattingen in Google.

Document analyse

Krijg sneller inzicht in wat in lange documenten belangrijk is.

Get in touch

Meer weten over hoe Voice Marker een rol kan spelen in het verder brengen van content in jouw organisatie in een wereld van AI- en Large Language Models (LLMs)? We vertellen je graag meer!

Neem contact op

Versnel

Versnel het proces van het inkorten en transitie van content naar bijvoorbeeld het Conversational AI-domein.

Reflecteer

Reflecteer de inhoudelijke kern van een artikel bij een redacteur om zo antwoordgerichte artikelen te schrijven.

Rank

Stuur je content naar potentiële samenvattingsmogelijkheden al voordat je artikel in Google wordt geïndexeerd.

 


DPG Media KRO-NCRV Wincoop NOTaS NVM NPO innovatie

DIXIT tijdschrift

Bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen in taal- en spraaktechnologie in het Nederlandstalige domein? Het nieuwe DIXIT magazine van NOTaS is uit! Met onze bijdrage en vele andere interessante stukken over Conversational AI, TST en Big Models.