Wat is Response Sensing?

Response Sensing is een technologie in Botprof die het mogelijk maakt een natuurlijk aanvoelende beurtwissel van spreken tussen de chatbot en gebruiker te realiseren door als chatbot op het juiste moment te reageren en te luisteren.

Principe

In de markt zien we vaak chatbots die werken volgens een principe waar een gesprek van beurt wisselt na telkens één bericht. Dit wil zeggen dat zodra een gebruiker tijdens het typen een deel verzendt, de chatbot hierop altijd reageert, ook al was de gebruiker zijn reactie nog aan het afmaken. Dit levert meestal een “Sorry, ik begrijp uw vraag niet.” reactie op en daarmee een slechte gebruikerservaring.

Met Response Sensing-technologie in Botprof verbetert een dialoog zich van dit omstebeurt-principe van één bericht naar een natuurlijkere beurtwissel in een gesprek zoals mensen deze ook met elkaar via chat-apps gewend zijn; De technologie draagt zorg dat een gebruiker zijn reactie in meerdere berichten (of gespreksballonnen) kan verzenden zonder bij ieder deelbericht door de chatbot onderbroken te worden. Response Sensing voorkomt dat tussentijdse uitdrukkingen als bijvoorbeeld “haha” of “ff denken” niet door de chatbot wordt beantwoord als “Sorry, ik begrijp uw vraag niet.”.